SKV Amsterdam in Coronatijden, tijd om iets nieuws te bouwen

Twee mannen hebben in deze donkere Coronatijden een geniaal idee bedacht. Eén van deze mannen, Roofy, was zo vriendelijk om onze reporter MLGHIDDE te woord te staan. In dit interview vertelt deze dramaqueen over zijn nieuwste creatie: de SKV-minecraft server.

“Roofy, wat was de inspiratie voor dit idee?”

Zoals de meeste inspiratie in de wereld ontstond dit idee onder het genot van een lekker biertje. Het idee om al onze SKV vrienden niet meer te zien was toch wel heftig, waardoor dit idee een perfecte oplossing daarvoor leek.

“Stefanhaan heeft jouw geholpen. Hoe groot zou je zijn aandeel in dit project noemen?”

49%

“Hoe vind je de activiteit op de server tot nu toe?”

De eerste week was boven verwachting. Veel mensen kwamen beetje bij beetje aangespoeld in onze eigen wereld. Ik verwachte eerlijk gezegd dat we met maximaal 4 personen zouden zijn, de app heeft echter al 12 mensen en dat is exclusief de vrienden/familie die mee doet.

De laatste tijd is Minecraft iets minder actief, ik ben zelf bezig met mijn luchtkasteel en vermaak me prima. Ik heb er wel vertrouwen in dat mensen weer terug zullen komen natuurlijk.

“Er gaan geruchten rond over een incident met jouw alpaca’s. Wat kan je hier over vertellen?”

Hier mag ik momenteel niet veel over zeggen, de rechtzaak tegen de huidige penningmeester is namelijk nog in volle gang.

“Wat voor projecten staan nog in de wachtrij?”

In de Minecraft server is er momenteel een automatische schapenfarm, hierdoor wordt er automatisch rood, zwart en witte wol gemaakt. Hiermee wil ik een groot SKV logo maken.

“Heb je naast de Minecraft server nog iets opgericht?”

Jaa, om goed te communiceren onder Minecraft heb ik de SKV discord aangemaakt. Een geweldig communicatiemiddel waar mensen eenvoudig met elkaar kunnen bellen. Zo kan iedereen sociaal contact behouden zonder binnen anderhalve meter te komen.

“Wat kan je doen in deze discord server?”

Deze channel is momenteel erg gegroeid, waarbij niet alleen Minecraft, maar veel meer andere spellen gespeeld worden. Er is nu zelfs een bot die muziek speelt! Er wordt onder andere Kolonisten van Catan en paper.io gespeeld en dit valt erg in de smaak.

“Heb je nog een afsluitende boodschap voor de mensen van SKV?”

Join de discord channel zo snel mogelijk! Ook als je niet wil gamen kun je gezellig kletsen, muziek luisteren en deze tijden gezamenlijk doorstaan.

Leave a Reply