SKV Amsterdam stapt het veld af met veel blauwe plekken én twee punten!

Zaterdag 2 maart stond er voor SKV Amsterdam opnieuw een stadsderby op het programma. Amsterdam Noord, Vlug & Vaardig 1, tegen Amsterdam Zuid, SKV Amsterdam 1. Uit ervaring weten de studenten dat het niet de leukste wedstrijd van de competitie zou worden door het fysieke spel van Vlug & Vaardig . De jonge ploeg begon met veel positiviteit en strijdlust aan de wedstrijd want er moest gewonnen worden om niet verder te dalen in de ranglijst van de competitie. Vlug & Vaardig staat slechts één punt onder SKV Amsterdam en wanneer deze wedstrijd werd verloren zou Vlug & Vaardig dus boven SKV Amsterdam komen te staan in de poule.

Het was Vlug & vaardig die de score opende na na vier minuten spelen. Na zeven minuten stond de jonge ploeg van SKV Amsterdam zelfs met 2-0 achter. De wedstrijd was zoals de meeste andere wedstrijden tegen Vlug & Vaardig er was geen sprake van mooi korfbal maar wel van veel duw en trek werk. De jarige Marit wilde graag haar feestje compleet maken en deed er alles aan om te winnen! In de 8e en 10e minuut scoorde Marit en bracht via twee korte kansjes de stand terug tot 2-2. Tot de rust ging de strijd gelijk op maar was het SKV Amsterdam die in de rust tegen een kleine achterstand aan keek. De ruststand was 4-5 door scores van Frank en Job.

In de rust werd duidelijk dat de ploeg gewoon door moest gaan, niet inzakken en willen winnen. Het belangrijkste was om het eigen spel niet te laten beïnvloeden van het fysieke spel van Vlug & Vaardig. Na rust trok Frank de stand vrijwel direct weer gelijk. In de 7e minuut kreeg Marit een stip mee, wat door de afronding van Job de eerste voorsprong in de wedstrijd opleverde, 6-5. De ploeg stond na tien minuten in de tweede helft op een 7-5 voorsprong door opnieuw een doelpunt van Marit.  Hierna volgde een periode van weinig doelpunten aan beide kanten. Pas in de 17e minuut schoot Nicole de 8-6 binnen. Het werd nog even spannend doordat Vlug &Vaardig in de 19e minuut de voorsprong voor SKV Amsterdam verkleinde naar slechts één doelpunt. Al vaker dit seizoen liet SKV Amsterdam punten liggen in de slotfase van de wedstrijd. Gelukkig is de ploeg gegroeid en kon SKV Amsterdam het goede spel vasthouden en de score uitbreiden. Silke en Stefan  zorgden in de slotfase voor nieuwe energie binnen het team en de wedstrijd met een goede invalsbeurt. De Amsterdamse studenten wonnen uiteindelijk met 12-8 door drie afstandschoten van Frank, Jorien en Marit en blijft zo boven Vlug & Vaardig staan in de poule. Foto’s van de wedstrijd zijn te vinden in het fotoalbum op de website!

Volgende week staat de laatste zaalwedstrijd op het programma tegen SDO (H) 1 in Hillegom. Hopelijk kan de ploeg de zaalperiode goed afsluiten en de plaats in de middenmoot behouden!

Doelpuntenmakers: Marit 4,  Job 3(2), Frank 3, Jorien 1 & Nicole 1