SKV Amsterdam start competitie met winst!

Afgelopen zaterdag speelde SKV Amsterdam haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen de bekende tegenstander uit Enkhuizen, DTS 1. Het competitieteam bestaat dit jaar uit een goede mix tussen vertrouwde spelers en een aantal nieuwe gezichten. Zo kennen we bij de heren van vorig jaar Job en Peter. Jelle Ho keert dit jaar weer terug naar SKV Amsterdam en zijn Frank, Stefan en Daniel nieuwkomers. Bij de dames zijn ervaren SKV’ers Elske, Franka, Jorien en Kim en zijn de nieuwkomers Nicole en Silke. De eerste wedstrijd tegen DTS zal uitwijzen of de spelers voldoende op elkaar ingespeeld zijn en klaar zijn voor de competitie.

SKV Amsterdam kijkt binnen een minuut al tegen 0-1 achterstand aan maar in die zelfde minuut trekt Jorien, via een afstandschot, de stand weer gelijk. De eerste helft gaat verder gelijk op en na twintig minuten spelen is de stand 5-5. Het is DTS die via een schot en een strafworp tien minuten voor rust op een 6-8 voorsprong komt. SKV Amsterdam heeft tot nu toe nog te veel kansen nodig voor doelpunten. Maar in de laatste vijf minuten van de eerste helft beginnen de doelpunten te vallen. Via een korte kans van Nicole, een prachtige ‘tip-in’ van Job en een goede combinatie tussen Frank en Stefan gaat SKV Amsterdam met een voorsprong de rust in (9-8).

Gelijk na rust komt DTS weer op gelijke hoogte via een schot. Hierna blijkt SKV Amsterdam te sterk voor DTS en door een aantal overtredingen en strafworpen die verzilverd worden door Frank en Job breidt SKV Amsterdam de voorsprong uit naar 14-10. Nog even lijkt DTS dichter bij de Amsterdamse ploeg te komen maar SKV Amsterdam geeft de voorsprong niet meer uit handen, knokt tot en met de laatste minuut en wint de eerste wedstrijd verdiend met 16 – 12.

SKV Amsterdam start de competitie sterk met veel doelpunten en zal volgende week opnieuw strijden voor een overwinning tegen SDO (H) 1 in Hillegom om 15.30!