Strijdend Amsterdam pakt de punten in Badhoevedorp

Na de goede overwinning tegen Argus waarin de eerste stappen werd genomen om het doelsaldo op te krikken, stond de lastige uitwedstrijd tegen Badhoevedorp op het programma. Tegen deze ploeg werd immers op het veld verloren en thuis gelijkgespeeld, daarnaast was het de enige ploeg die tot nu toe wist te winnen van koploper DKV. SKV Amsterdam wist dus wat het te doen stond, strijden voor elke bal en goalen maken. Omdat er tegen Argus goed werd gespeeld werden de vakken slechts op twee plekken gewijzigd. Annemieke kwam op de plek van Vonne en Stefan stond zijn plek af aan Jesse. De vakken werden hiermee Annemieke, Ciska, Jasper en Rutger in de aanval en Nicole, Marit, Jesse en Willem in de verdediging. Maarten verzorgde vanaf de zijkant de coaching en pepde het team op met de legendarische woorden; wij zijn wolven en…..afijn.

Of deze woorden hielpen dat was de eerste minuten nog maar de vraag. Badhoevedorp maakte het eerste verdedigingsvak met twee snelle aanvallende heren flink lastig en in het andere vak moest de draai nog gevonden worden. Dit had als resultaat dat SKV al snel met 2-0 achter stond. Desalniettemin bleef SKV met vertrouwen doorspelen en zette het via het duo Jasper en Rutger de stand weer op 3-3 gelijk. Het andere heren duo zorgde vervolgens door mooi samenspel voor de eerste voorsprong en pakte het een marge van 2 punten houden. Deze marge werd door een mooie omdraaibal van Ciska en het koelbloedige afmaken van strafworpen door Nicole uitgebouwd tot een 8-11 ruststand. Het scherp schietende en goed aanvallende SKV Amsterdam kon dus tevreden de rust in gaan. In deze rust werd hier dan ook positief over gesproken. Maarten had echter wel een kritische noot, er werden te makkelijk punten weggegeven. De tweede helft moest er scherper verdedigd worden, maar ook vooral doorgegaan worden met het goede aanvalsspel.

Deze woorden bleken effectief want SKV pakte direct een 8-12 voorsprong. Deze voorsprong bleek echter lastig vol te houden. Badhoevedorp begon meer en meer hun schoten van afstand af te maken en het aanvalsvak van aanvoerder Jasper kreeg de ballen wat lastiger door het mandje. Hierdoor was het met een kwartier te spelen nog maar 1 punt verschil; 14-15. Vanaf dit punt herpakte SKV zich echter (tijdelijk) weer en was het Nicole die het sterk reboundende werk van Jesse en Marit beloonde met twee rake afstandsschoten. Toch bleek dit nog steeds niet de genade stoot en wist Badhoevedorp zich, ondanks het strak verdedigen, tot een 18-19 stand te knokken. Met nog 3.5 minuten op de klok was het ongekend spannend en leek Badhoevedorp zich helemaal terug te vechten in de wedstrijd. SKV Amsterdam moest zich blijven focussen en dat was exact wat Annemieke deed. Met haar zoveelste voorsnij actie van de wedstrijd wist ze de bal goed aan te geven aan Rutger die de 18-20 er in schoot. Ondanks dat Badhoevedorp nog de 19-20 wist te maken werd er scherp verdedigd en wist de aanval lange aanvallen te spelen. Na een verkeerde pass van Badhoevedorp vond de goed leidende leidsman het dan ook wel welletjes en floot hij af bij 19-20. Door deze teamprestatie pakte SKV twee belangrijke punten en is er nog steeds van alles mogelijk. Om de druk op DKV te houden zal aankomende zaterdag weer gewonnen moeten worden van DOC Bussum. Benieuwd hoe een in goede vorm verkerende SKV Amsterdam eruit ziet? Je bent dan van harte welkom om 16.45 in sporthallen Zuid.