Tevreden met 8ste plaats in Nijmegen

Na compleet nat geregend te zijn in Anna Paulowna, waar de wedstrijd net verloren werd met 10-11, gaan Kylie, Franka, Peter en Jelle als enig dappere korfballers door naar het toernooi bij Skunk in Nijmegen. Het feestje begint al tijdens de treinreis van maarliefst vier uur, waarin we kunnen nadenken over onze outfit voor het feest (thema: OntSpanJe), een beetje slapen en even langs de New York pizza te gaan voor een verantwoorde maaltijd. Eigenlijk is iedereen gesloopt van de wedstrijd en lijkt het een korte avond te gaan worden. Als we bij station Nijmegen Heyendaal aankomen hebben we zelfs geen zin meer om ons om te kleden en gaan we in onze eigen ontspannen outfit het feest tegemoet. Onze spullen worden direct naar de slaapplaats gebracht en wij gaan direct naar het feest.
In cafe Piecken is het nog erg rustig als we aankomen en vragen ons af hoe dit een denderend feest gaat worden. Toch halen we maar de eerste pitcher bier die eigenlijk best wel lekker smaakt. Na nog een paar biertjes begint het feest toch wel los te komen en plotseling lijkt het ook een stuk voller, mogelijk doordat mensen steeds wilder beginnen te dansen. Het wordt heel gezellig en al heel snel is het alweer 3 uur. Peter is gezellig aan het kletsen met een meisje die een meter kleiner is, Kylie heeft allemaal nieuwe mensen ontmoet en Jelle is zich heel goed aan het inhouden. Veel te vroeg gaan alle lichten alweer aan en stopt de muziek, maar we blijven gezellig nakletsen tot we er echt uitgeschopt worden. Om 5 uur ’s ochtends belanden we dan toch in ons slaapzakje die we na een half uur lopen terug vonden.
Om 8 uur gaat worden we gewekt met rustige, zielige liedjes waarvan je bijna verdrietig werd. Gelukkig mogen we lekker onze natte korfbal spullen weer aan (nog nat van de wedstrijd van zaterdag) en gaan korfballen waar iedereen om zit te springen. Tijdens de wedstrijden doen we keihard ons best, maar toch weten onze tegenstanders elke keer net iets meer te scoren. We eindigen op de 8e plek van de 9 en zijn daar eigenlijk best tevreden over.
Op de terug weg is het heel stil en ligt iedereen lekker te dromen en na te genieten van het geslaagde toernooi.

Leave a Reply