Tips voor het onderhoud van je studentenhuis!

Als student zit je natuurlijk niet te wachten op een lekkage in je studentenkamer, een koude douche of een verstopte afvoer. Loodgietersbedrijf Mister Hippo geeft tips om dit soort problemen te voorkomen en legt uit wat je zelf kan doen in dit soort situaties. Werken deze tips niet? Dan is het wellicht toch verstandig om een loodgieter te bellen. Mister Hippo is 24/7 te bereiken. Bel direct naar 030 – 2270466. In geval van spoed staat er al binnen een half uur een loodgieter voor de deur.

Verstopte afvoer

Is het toilet, de gootsteen of het doucheputje in het studentenhuis verstopt geraakt? Vaak is dit op een goedkope manier op te lossen door er een kopje soda, azijn en heet water doorheen te gooien. Een verstopte afvoer kan voorkomen worden door vóór het afwassen je bord even af te vegen met keukenpapier, geen etensresten, maandverband of tampons in de wc te gooien en regelmatig haren uit het doucheputje te halen.

Lekkage

Lekkage in jouw studentenhuis wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Zorg er daarom voor dat de dakgoten minstens één keer per jaar worden gecontroleerd. In de herfst kunnen hier bladeren in terecht komen waardoor het regenwater niet goed weg kan lopen. Hierdoor kan lekkage ontstaan. Verder is het belangrijk om de temperatuur in huis boven de 15 graden te houden. Bij een te lage temperatuur kunnen waterleidingen bevriezen, waardoor leidingen kunnen springen.

Naast lekkage aan het dak, kan je ook lekkage hebben aan je raam. In dit geval zijn alleen het raam en de vensterbank vochtig. Ook beslaat het raam snel, waardoor er kalkontslag ontstaat. Het dubbel glas moet vervangen worden. Hoe langer je hiermee wacht hoe erger het wordt. Ook kan er door de vochtigheid schimmelt ontstaan. Neem bij lek glas dus altijd contact op met een glaszetter.

Radiator tikt of wordt niet warm

Heb je last van een tikkende verwarming of wordt de radiator niet (volledig) warm? Dit kan komen door lucht in de radiator. Je kan de verwarming makkelijk zelf ontluchten. Zet de thermostaat zo laag mogelijk, haal de stekker van de cv uit het stopcontact en wacht tien minuten. Begin altijd bij de radiator op het laagste punt van het huis. Sluit de kraan van de radiator, houd een doekje bij het ontluchtingsventiel, draai het ontluchtingsventiel open en draai hem weer dicht als er water uit komt. Hierna kun je de stekker van de cv weer in het stopcontact doen.

Toilet blijft doorlopen

Het is natuurlijk heel vervelend als het toilet blijft doorlopen. Vaak is kalkaanslag hiervan de oorzaak. Je kan de wc ontkalken door een fles schoonmaakazijn in de spoelbak te gooien en dit een nachtje te laten staan.

Douchewater wordt niet goed warm

Is het douchewater op de heetste stand nog steeds lauw? Dan is het verstandig de thermostaatkraan te ontkalken. Ook dit kan je zelf doen met schoonmaakazijn. Verwijder het thermo-element uit de kraan en leg deze in schoonmaakazijn.

Werken deze tips niet? Dan is het wellicht toch verstandig om een loodgieter te bellen. Mister Hippo is 24/7 te bereiken. Bel direct naar 030 – 2270466. In geval van spoed staat er al binnen een half uur een loodgieter voor de deur.

Leave a Reply