Wedstrijdprogramma zaalseizoen

Het competitieteam heeft inmiddels de eerste helft van de veldcompetitie erop zitten. Daarom is het tijd voor een terugblik, en aantal opzienbarende feiten, weetjes en statistieken! Na een korte voorbereidingsperiode werd er dit seizoen gestart met een flink nieuw team, en een nieuwe trainer. Vol overgave en enthousiasme werd begonnen aan de eerste wedstrijden. Tegen kampioenskandidaat DKV uit IJmuiden werd het seizoen ingeluid. De start was moeizaam (9-1 achter bij rust), maar de tweede helft werd er toch naar een acceptabele stand geknokt, en waren de Amsterdammers zeker gelijkwaardig! Hoewel met 12-7 werd verloren bood dit hoop voor de rest van het seizoen! De tweede wedstrijd werd voor het eerst thuis gespeeld, en kwam Asonia uit Andijk op bezoek. Met een 15-6 overwinning dropen zij echter snel weer af, en kon de eerste Amsterdamse overwinning gevierd worden! Na deze wedstrijd kwam er echter een omslag. Dat was met name goed te zien in de derde wedstrijd, toen Argus op bezoek kwam. Een zeer goede eerste helft (10-5 bij rust) werd in de tweede helft volledig tenietgedaan. Gelukkig werd er nog net een 13-13 gelijkspel uitgesleept, al scheelde dat weinig. In ieder geval kon er weer een puntje bijgeschreven worden!

De volgende week werd de verre fietstocht gemaakt naar het uiterste puntje van Amsterdam-Noord, waar eeuwige rivaal Vlug&Vaardig wachtte. Die bleken ditmaal een maatje te groot te zijn. De vijfde wedstrijd werd gespeeld tegen SEV. SEV maakte optimaal gebruik va de welbekende ‘tweede helft-dip’, en SKV verliest nipt, met 9-10. Vervolgens werd in het toernooiweekend van Tilburg eerst een wedstrijd in Alkmaar afgewerkt, tegen het altijd sterke DSO. Hoewel lang tegenstand geboden werd, lieten de Alkmaarders zien dat ze zeker meedoen voor het kampioenschap: 17-10

De laatste wedstrijd, tegen koploper DTS is er een om snel te vergeten. De gedachten waren duidelijk al bij de behaaglijke warmte van de zaal, waardoor de absolute scherpte ontbrak. Zo kan geconcludeerd worden dat SKV Amsterdam met 3 puntjes nog net bij de middenmoot gerekend kan worden, waarbij er zeker mogelijkheden liggen om nog een plaatsje op te klimmen! Maar voor het zover is gaan we lekker de zaal in, waar nieuwe kansen liggen op een mooi seizoen!

In de poule van de zaalcompetitie zien we veel bekende namen en lijkt de competitie wel erg veel op die van het veld. Een mooie kans voor het competitieteam om te laten zien dat S.K.V. Amsterdam beter kan dan dat ze op het veld hebben laten zien. Op zaterdag 9 november start het zaalseizoen met een wedstrijd tegen SDO. De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 16 november, tegen DTS om 16.45 in Sporthal RAI! Bekijk het hele wedstrijdprogramma, uitslagen en standen hier.