Wedstrijdverslag Argus – S.K.V. Amsterdam

Na de eerste 7 wedstrijden staat SKV Amsterdam op een vertekende 5de plaats. Vertekend omdat de studenten nipt verloren van Vlug en Vaardig, onnodig van Asonia, een hele wedstrijd voorstonden tegen ESDO maar deze niet wisten uit te spelen en koploper de Corvers pas in de laatste minuut nog twee doelpunten verschil wist te maken. Helaas is hieraan weinig te veranderen en lijkt hierdoor het kampioenschap niet meer haalbaar. Desalniettemin zijn de studenten van Amsterdam gebrand om alle wedstrijden in de tweede helft zaal winnend af te sluiten en op die manier met een goed gevoel het veld op te gaan. Hier liggen immers nog volop kansen op een kampioenschap.

De eerste wedstrijd die dan gewonnen moest worden is tegen het bekende Argus uit Weesp. Een ploeg die dit veld en zaalseizoen beide keren al werd verslagen. Coach Marit gaf echter wel aan dat we Argus niet moesten onderschatten en dat vooral de heren goed op hun hoede moesten zijn. Het grootste gevaar kon hiervan worden verwacht. Doordat Elske in de Filipijnen zit, Chris in Sint Maarten en Sanne helaas geblesseerd was. Ging Kelly mee als reserve (nogmaals bedankt!) en werden de volgende 8 mensen het veld in gestuurd: Nicole, Gea-marit, Stefan en Job in de aanval en Silke, Ciska, Jasper en Rutger in de verdediging.

De wedstrijd begon om 20.00 en na 5 minuten was het vrij duidelijk, de scheidsrechter was niet gediend van fysiek spel en floot streng. SKV Amsterdam moest hier in de eerste minuten even aanwennen en begon met een 1-0 achterstand. Deze werd echter snel gelijkgetrokken door Nicole die profiteerde van een vrije bal. Hierna werden er door snel spel, met veel balcontacten en goede looplijnen veel kansen gecreëerd. Wat leidde tot een 1-3 voorsprong. Lang kon Amsterdam dit snelle spel echter niet volhouden. Argus koos er namelijk voor volop achter te verdedigen en haalde hiermee snelheid uit het spel. Dit betekende echter niet dat er geen kansen werden gecreëerd. Door het achter verdedigen werd er veel ruimte weggegeven en kon er met veel ruimte worden geschoten. Na een stand van 3-5 werd hier steeds meer gebruik van gemaakt en werd door twee rustig geschoten ballen de voorsprong uitgebreid naar 3-7. Amsterdam bleef vervolgens geduldig en goed aanvallen en ging met 5-9 de rust in.

In de rust werd aangegeven dat er goed als een team werd gespeeld en als er verdedigend nog net iets scherper werd gespeeld moest de overwinning binnen gesleept kunnen worden.

Met dit gevoel ging Amsterdam dan ook de tweede helft in. Amsterdam creëerde veel mooie kansen en er kon veel worden geschoten doordat Ciska en Rutger veel om en om konden rebounden. Daarnaast zat de verdediging er goed bij en werden er veel ballen tussen uitgehaald. Toch duurde het 5 minuten voordat de eerste score in de tweede helft verscheen. Silke liet zien waarom een vrije bal voor haar hetzelfde betekend als een stip en maakte er 5-10 van. Dit betekende echter niet dat de ban gebroken was. Het duurde lang voordat er gescoord werd door één van de beide ploegen. Dit gaf Argus zichtbaar meer vertrouwen en dit vertrouwen groeide alleen maar meer toen de 6-10 werd gemaakt door Argus. Job antwoordde gelukkig snel en maakte er met een afstandschot 6-11 van. Argus kwam hierop nog eenmaal terug tot 7-11, maar na scores van afstand door Rutger en Jasper was het verzet van Argus gebroken. Bij een 7-13 stand was het duidelijk dat de overwinning naar Amsterdam zou gaan. Dit was dan ook het punt waarop het spel niet meer in de hoogste versnelling werd gespeeld. Over en weer werd er nog wat gescoord, deelde Ciska een snoeiharde blok uit en werd het verschil in punten nooit meer of minder dan 6. Met een 10-16 eindstand gaan de punten mee naar Amsterdam en is de eerste stap richting het winnen van alle 7 wedstrijden gezet. Aankomende zaterdag kan de tweede stap gezet worden tegen SEV uit Leidschendam. Tegen deze ploeg werd vorige keer de twintig bijna gehaald. Of dat deze keer wel gaat lukken, kunnen jullie allemaal zien zaterdag 17 januari om 16.50 in de sporthal ROC (bij de RAI).