Wedstrijdverslag S.K.V. Amsterdam – ESDO

Na de verloren pot van vorige week was het alweer tijd voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Amsterdam mocht aantreden tegen het altijd (iets te) felle Esdo uit Kockengen. De druk lag volledig bij Esdo; bij winst hadden ze goede kans op het kampioenschap, wat bij verlies een stuk lastiger zou worden. Amsterdam voelde als middenmotor van de poule geen druk, maar was er extra op gebrand om een paar punten van Esdo af te pakken.

Om 5 uur brak de zon door en begon de wedstrijd met in de aanval Nicole, Gea-marit, Job en Maarten en in de verdediging Stefan, Jasper, Silke en Elske. Op de bank Tom, Chris en Ciska en onze coach Rutger die niets liever wilde dan een felle start om Esdo direct te laten weten dat we niet van plan waren om te verliezen.

En die felle start hebben we geweten. De eerste twee doelpunten vielen al snel aan de kant van Amsterdam door twee schoten van Maarten. Esdo ging er fel in, en een regen van strafworpen en vrije ballen volgde aan beide kanten. Soms terecht, soms iets minder terecht maar beide teams pakten er de punten mee.
Na een schot van Jasper (3-1) en een strafworp van Job (4-2) kwam Esdo terug en stond het 4-4 gelijk. Gelukkig wist Maarten alweer de korf te vinden (5-4), maar Esdo gooide er twee strafworpen in. Voordat we het wisten was het 5-8 bij rust.

Rutger gooide in de rust al zijn ziel en zaligheid in de peptalk om het team er van te overtuigen om nog een stapje harder te lopen en vooral door te gaan. Met opgeheven hoofd kwam Amsterdam uit de kleedkamer en na een schot van Gea-marit, Stefan en Silke stond het weer gelijk, 8-8. Na een lompe actie van Esdo volgde er een gele kaart en hield de scheidsrechter meerdere malen een theekransje met spelers om de goede vrede te bewaren. Na nog een gele kaart voor Esdo, meer vrije ballen en stippen aan beide kanten stond het 11-9 en begonnen de laatste heel spannende minuten. Ciska versterkte het team en pakte in de eerste minuut direct al wat balletjes er tussen uit. Het werd 11-10, maar gelukkig vond Nicole ook de korf. Na nog een laatste strafworp voor Esdo (12-11) waren de punten na een felle strijd eindelijk binnen. Na dit seizoen vaak genoeg met 1 punt verschil te hebben verloren, haalden de Amsterdammers voor een keer ook de winst binnen met 1 punt verschil. Esdo droop af en baalde zichtbaar. De Amsterdammers daarentegen proostten op de overwinning, om dat tijdens het feest van de IJcup diezelfde avond nog meerdere malen te doen!

Leave a Reply