Willem II leverde goede prestatie op de Alf Trophy!

Eigenlijk begon het toernooi woensdag al een klein beetje. Na de training ging werden de eerste voorbereidingen getroffen, een groot deel van de deelnemers kleurde de witte shirts kleurrijk met de kleuren rood en blauw. Met de mooiste Willem II shirts, toeters en confetti kanonnen reisden maarliefst 25 S.K.V. Amsterdammers richting Tilburg. Tijdens de beroemde biercantus kwamen Malle Babbe, Beauty and the Brains, het tegent zonnestralen, Brabant en natuurlijk The Piano Man allemaal voorbij. Een aantal stemmen zijn tijdens de biercantus verloren gegaan, maar dat was geen groot probleem omdat we nu mochten laten zien wat voor dansmoves we in huis hebben.

Met 5 uur slaap achter de rug waren we nog niet helemaal klaar voor een  nieuwe dag. Het bier was nog goed te voelen en de stemmen waren nog steeds ergens verstopt. Toch moest het bed verlaten worden, want S.K.V. Amsterdam moest strijden voor toernooibarometer punten om de koppositie van Atilla over te kunnen nemen. De hele zondag werd er gestreden met 2 teams van Amsterdam en twee combiteams met Paal Centraal en Vakgericht.

Amsterdam 1, en Combiteam Vakgericht en Amsterdam waren alle twee vierde geworden in de poule waardoor zij in de kruisfinales tegen elkaar mochten strijden. Het was een spannende wedstrijd met een 2-2 als eindstand waardoor strafworpen nog de enige oplossing was. Amsterdam 1 was hier de winnaar.
Amsterdam 2 mocht een paar rondes later aantreden om tegen de 3e plek uit de andere poule proberen te winnen. Na het winnen van deze wedstrijd moest er nog een keer gespeeld worden, Erasmus werd hier de tegenstander en was helaas sterker dan Amsterdam 2.
Alleen het combiteam Paal Centraal/Amsterdam heeft de halve finales kunnen bereiken door mooie wedstrijden te spelen. In de halve finale moest Paal Centraal 1 uitgeschakeld worden om een plek in de finale te bereiken. Paal Centraal 1 is een geduchte tegenstander die al aardig wat 1e plekken op verschillende toernooien heet bereikt. Helaas was Paal Centraal 1 opnieuw te sterk voor het combiteam en werd het een troostfinale. Melmac verloor van Skunk en mocht daarom strijden tegen het combiteam voor de 3e plek. Het combiteam was er klaar voor, maar helaas mocht het niet baten en won Melmac met 3-5 waardoor er een 4e plek werd bemachtigt.

Uiteindelijk werd het combiteam Vakgericht/Amsterdam 13e, Amsterdam 1 werd 9e, Amsterdam 2 werd 7e en combiteam Paal Centraal/Amsterdam werd (weer) 4e.  Naast deze mooie prestaties won S.K.V. Amsterdam ook de outfitprijs! Maar de punten waren niet genoeg, want door de goede prestatie van Paal Centraal zakt S.K.V. Amsterdam van een tweede naar derde plek op de toernooibarometer.

Het eerst volgende toernooi is de veluwe cup, 1 en 2 november, in Wageningen!

Leave a Reply